STRAVIČNA NESREĆA

Video | Prevrnuo se prenatrpani brod u Indiji, najmanje 22 mrtvih: Među žrtvama žene i djeca

Mnogi putnici ostali su zarobljeni ispod broda, a mrak je spriječio napore spašavanja, javljaju lokalni mediji. Među žrtvama su žene i djeca na školskim praznicima. Najmanje četiri osobe koje su prevezene u bolnicu su u kritičnom stanju

Najmanje 22 osobe su poginule nakon što se prepuni turistički brod prevrnuo u indijskoj državi Kerala. Broj poginulih mogao bi porasti jer su u tijeku spasilački napori i brod je izvučen iz mutnih voda.

Prenatrpanost je uzrokovala prevrtanje čamca, rekao je Reutersu Abdul Nazar, mlađi policijski nadzornik okruga Malappuram. Brod je navodno prevozio oko 50 ljudi, ili duplo veći kapacitet, kada se prevrnuo u nedjelju navečer.

Mnogi putnici ostali su zarobljeni ispod broda, a mrak je spriječio napore spašavanja, javljaju lokalni mediji. Među žrtvama su žene i djeca na školskim praznicima. Najmanje četiri osobe koje su prevezene u bolnicu su u kritičnom stanju, rekao je ministar sporta i ribarstva Kerale, V Abdurahiman, a vlasti su priopćile da istražuju uzrok nesreće, javlja BBC.

Shameer, spasilac koji je sudjelovao u operaciji spašavanja, rekao je za novinski kanal Mathrubhumi da je “čamac bio potpuno prevrnut” kada su spasioci stigli na mjesto događaja. “Izvukao sam četiri tijela i nijedno od njih nije imalo prsluk za spašavanje.”

Mnogi drugi putnici također nisu nosili prsluke za spašavanje u vrijeme incidenta, rekli su preživjeli lokalnim medijima.

Ambika, stanovnica obližnjeg područja Tanur, rekla je za novinski kanal Manorama da kada je prvi put vidjela približavanje čamca, činilo se da svi “radosno kliču”.

“Ali iznenada su se svjetla ugasila, brod je potonuo, a klicanje su zamijenili pozivi u pomoć”, rekla je.

Očevitkinja Ambika je dodala da je odmah pozvala policiju u pomoć. “Ali nismo mogli učiniti ništa više od toga jer se smračilo i nije bilo načina da dođemo do putnika”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari