FAVORIT JE BIO SAMO JEDAN

Stigli rezultati polufinala: Evo na kojem je mjestu tad prošao Let 3

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Objavljeni su rezultati polufinala Eurosonga

Hrvatska se natjecala u prvom polufinalu, a prema novim pravilima natjecanja, u polufinalima nije glasao žiri, već samo publika.

Publika je Hrvatskoj dodijelila 76 bodova u polufinalu te su Let 3 i njihova “Mama ŠČ” prošli kao osma od 15 država.

Podsjetimo, iz prvog polufinala u finale se plasiralo deset država, a pet ih je ispalo iz daljnjeg natjecanja. Srbija se u finale plasirala s desetog mjesta i sa samo tri boda više od Latvije, koja je završila 11.

Finski predstavnik pobijedio je u finalu osvojivši 177 bodova publike, dok je Loreen dobila 135 bodova.

Ukrajinci ljuti zbog svog žirija

Negodovanje zbog bodovanja u finalu Eurosonga proširilo se i na Ukrajinu, kojoj je Let 3 posvetio pjesmu zbog ruske invazije.

Let 3 dobio je mizernih 11 bodova od stručnih žirija, 8 od Srbije i 3 od Portugala, dok im Slovenija i Italija, pa i Ukrajina nisu dale niti jedan bod. Stvar je spasila publika koja je našim dečkima dala 112 bodova, pa smo na kraju završili na 13. mjestu s ukupno 123 boda.

Članovi žirija dolazili su iz 37 zemalja, a ukrajinska publika nije imala pravo glasa, što je odmah naišlo na brojne kritike. S obzirom na to da je Hrvatska poslala pjesmu koja daje tako javnu podršku Ukrajini u ratu protiv agresora Rusije, vjerovalo se kako bi naši dečki dobili itekako puno bodova od tamošnje publike.

Ipak, Ukrajinci nisu skrivali nezadovoljstvo činjenicom da njihov žiri nije “nagradio” Hrvatsku. “Trebali ste pobijediti, Pozdrav iz Ukrajine”, “Za nas ste pobijedili”, “Ukrajina je uz vas”, “Velika zahvala iz Ukrajine”, “Naš žiri je sramota, ali mi smo uz vas”, “Moj glas ste odmah osvojili”, samo su neki od komentara koji su se mogli pročitati na društvenim mrežama, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari