Borut Pahor i Kolinda Grabar Kitarović na večeri s pogledom na Kvarnerski zaljev

Ne jenjava prisna suradnja slovenskog predsjednika Boruta Pahora s čelnim damama hrvatske države. Nakon njegove bliske suradnje s bivšom predsjednicom Vlade RH Jadrankom Kosor, Pahor se pokazuje pristupačnim političarem i u kontaktima s novom predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Naime, kako javlja portal Index.hr, predsjedica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak navečer bila je domaćin slovenskome kolegi Borutu Pahoru na neslužbenoj radnoj večeri na Kvarneru.

Fotografija susreta objavljena je na twitter profilu predsjednice Republike, a iz njezinog je Ureda Hini rečeno kako je riječ o redovitom susretu na kojem su razmijenjena mišljenja o aktualnim pitanjima.

Razgovaralo se o pripremama za sastanak u sklopu predsjedničkog procesa “Brdo-Brijuni” koji će se održati u Budvi 7. i 8. lipnja, potvrdio je Ured predsjednice.

Proces Brdo – Brijuni zajednički su potaknule Slovenija i Hrvatska s ambicijom da se kroz reforme i približavanje Europskoj uniji promiču regionalna suradnja i rješavanje otvorenih pitanja te tako doprinose daljnjoj stabilizaciji prilika u jugoistočnoj Europi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari