BOLJI UVJETI ZA UČENIKE

Galerija | Otvoreni novi školski prostori OŠ Ivana Rabljanina Rab: Gotovo 500 učenika pohađat će školu u jednoj smjeni

Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab nastavu će u školskoj 2023/2024. godini pohađati u novim, dograđenim prostorima matične škole koje su danas, povodom prvog dana nastave u novoj školskoj godini, otvorili župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u društvu pročelnice Edite Stilin i ravnateljice Anamari Šarin

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti gotovo 2 milijuna eura, a investiciju su u jednakim omjerima sufinancirali Primorsko-goranska županija i Grad Rab.

Osam novih učionica i pripadajućih kabineta

U troetažnoj dogradnji smješteno je osam novih učionica i pripadajućih kabineta i svih ostalih prostora potrebnih za nesmetano odvijanje nastave. Investicijom su prostorni kapaciteti škole povećani za 770 m2 čime su omogućeni bolji uvjeti za izvođenje nastavnog procesa i rad škole u jednoj smjeni.

Nakon izvedenih radova dograđeni prostor je u potpunosti opremljen potrebnom opremom.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo realizacijom ove investicije podsjetivši da su Primorsko-goranskoj županiji odobrena europska sredstva za financiranje novih škola u Marinićima i Kastvu.

Time će sve županijske škole biti u uvjetima jednosmjenskog rada, a podizanje razine kvalitete opreme i prostora kako bi djeca imala sjajne uvjete za školovanje, jedan je od glavnih ciljeva, naveo je župan.

Istaknuo je kako PGŽ godišnje ulaže otprilike 6,5 milijuna eura namjenskih sredstava u školstvo u čijem je resoru preko 60 škola i četiri učenička doma.

Župan je zahvalio Gradu Rabu na participaciji u investiciji što je oslobodilo sredstva za ulaganje u druge objekte i projekte.

Grgurić: Ovo je ulaganje u naše obitelji, našu djecu, našu budućnost

„Usudio bih se reći da je ovaj projekt ulaganje u naše obitelji, našu djecu, našu budućnost jer, kao što je struka također rekla, rad u jednoj smjeni itekako je napredak u kvaliteti obrazovanja, ali i kvaliteti života naših mladih obitelji i obitelji s djecom koja će danas, sutra naš otok i naš grad i onda našu županiju i državu učiniti boljom“, izjavio je gradonačelnik Grgurić.

Ravnateljica je naglasila da će od sutrašnjeg dana, na zadovoljstvo svih, gotovo 500 učenika u 28 razrednih odjela i 63 zaposlenika raditi u jednoj smjeni, zahvalivši svima na doprinosu u ostvarenju tog cilja.

Podsjetimo, provedba projekta dogradnje Osnovne škole Ivana Rabljanina započela je u rujnu 2021. godine potpisivanjem Ugovora o gradnji s izvođačem radova. Radovi su započeli u listopadu iste godine, a okončali u svibnju ove godine.

Otvorenju dogradnje Škole prisustvovali su i načelnik Lopara Zdenko Jakuc, predsjednici GV Raba i OV Lopara Željko Dumičić i Damir Paparić, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, predstavnici županijskih i gradskih ustanova, udruga i klubova, izvođača radova i gradski vijećnici.

U prigodnom programu kojeg je vodila učenica Leona Franelić nastupili su školski pjevački zbor, dječja školska klapa „Četiri kampanela“ te folklorna skupina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari