FINALISTI 15. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA

MEGY TREATS: Više nego ‘vau’ poslastice za pse

Predstavljamo finaliste 15. generacije Startup inkubatora Rijeka

Iza poslovne ideje obično stoje ljudi, ali iza Megy Treats stoje Lorena Hreščak, Dino Ušanović i simpatična kujica Megy. Upravo je Megy inspirirala Lorenu i Dina da osmisle poslovnu ideju pod nazivom Megy Treats te da se s istom prijave u Startup inkubator Rijeka.

Nakon osam mjeseci inkubacijskog programa ideja je napredovala i postala pravi poduzetnički pothvat pa su s njom došli do samog finala. Megy Treats se bavi proizvodnjom zdravih i organskih psećih poslastica koje su namijenjene svim psima, neovisno o njihovoj dobi, masi i zdravstvenom statusu. Poslastice se sastoje od prirodnih i svježih namirnica te predstavljaju 100% prirodni dodatak prehrani svakog psa. Ne sadrže sol, aditive, šećer, konzervanse ni gluten koji je štetan za pse. Osim toga, svi sastojci se koriste u cijelosti, uz zero waste princip, odnosno minimalno stvaranje otpada, što je još jedna prednost ovog proizvoda.

Zašto je važno da naši ljubimci jedu zdrave poslastice?

Kako za čovjeka, tako i za psa, jako je važno da se konzumira svježa hrana koja nije izgubila nutritivnu vrijednost dodavanjem kemijskih i drugih sastojaka. Komercijalna hrana i poslastice za pse sadrže konzervanse koji im osiguravaju dugotrajnost, a sadrže i gluten koji se dobiva iz pšeničnog brašna kako bi se na jeftin način dobilo na masi proizvoda. Za razliku od toga, naše poslastice sadrže mnogo veći udio kvalitenog mesa i ribe. Rizici konzumiranja komercijalne hrane ponajviše mogu biti nedostatak nutrijenata i vitamina koji pomažu normalnom razvoju psa.

Koja je prednost Megy Treats poslastica?

Naše su poslastice napravljene od najkvalitetnijih komada mesa i ribe te pomno biranog voća i povrća bez glutena, konzervansa, šećera i soli. Na tržištu trenutno postoje kvalitetni proizvodi, ali se rade po narudžbi i nemaju budget-friendly cijenu, a neki sadrže i gluten. Megy Treats, za razliku od toga, ima i pristupačnu cijenu. Do sada su mnogi psi probali naše poslastice i svi su tražili još pa možemo reći da su njihove reakcije više nego – vau!

Što trenutno imate u asortimanu i hoće li se ponuda proizvoda Megy Treats u budućnosti širiti?

U asortimanu imamo četiri okusa koji se pojedinačno baziraju na tuni, lososu i junetini te vegetarijanski okus na kikirikiju. Na tržište izlazimo s ova četiri okusa, a u planu je širenje asortimana i na poslastice za mačke jer ne zaslužuju ništa manje.

Kako i koliko vam je program Startup inkubatora pomogao u razvoju ideje?

Startup inkubator nam je izuzetno puno pomogao. Megy Treats bi ostala samo ideja jer poduzetništvo nije otvoriti firmu i prodati uslugu. Uz Startup inkubator smo uspjeli ispitati tržište, definirati cijenu, pripremiti prezentaciju za investitore, napraviti web stranicu te još mnogo elemenata koji su nam od velikog značaja. Posebno hvala Emiliji Vodički i svim djelatnicama inkubatora koji su nesebično davali svoje vrijeme i trud kako bi bili od pomoći svim korisnicima inkubacijskog programa. Posebno hvala i mentorima koji su zaista bili od velike pomoći.

Koji su vaši sljedeći koraci u realizaciji ideje? Što su, po vama, najveće prepreke, a što prilike u ovom poduzetničkom pothvatu?

Sljedeći koraci su definiranje vizualnog identiteta te ishodovanje određenih certifikata koji će našim kupcima garantirati kvalitetu poslastica. Najveće prepreke u stvaranju vlastitog biznisa su financije i nedostatak vremena, ali i nepoznavanje i neizvjesnost daljnjih koraka te kome se obratiti za rješenje nekog problema. Ipak, najveća nagrada nam je stvaranje boljeg sutra za nas, a nadamo se i za druge. Naša Megy se raduje što će njene poslastice probati i drugi psi.

Na Megy Treats inspirirao vas je jedan vrlo poseban ljubimac. Možete li nam ukratko predstaviti Megy?

Megy je mali corgi koji je poželio imati kvalitetne poslastice, a nama se svidjela ideja da Megy svoje poslastice, koje joj već dugo pripremamo, podijeli sa svima  te da njeno ime krasi oglasne površine. Megy je sada zadovoljna jer uskoro ulazi u poduzetništvo i nada se da će njen lik biti poznat u Europi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari