Vatikan nije priznao “ukazanja” u Međugorju. Miletić o odluci: ‘Za mnoge od nas ovo je najvažnija tema u životu’

Marin Miletic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

MOST-ov zastupnik Marin Miletić izrazio je oduševljenje u Hrvatskom saboru povodom odluke Vatikana kojom se priznaju brojni pozitivni plodovi koji se događaju u Međugorju, naglašavajući kako je to jedna od najvažnijih vijesti za brojne Hrvate i katolike.

Vatikan je u novom dokumentu priznao postojanje „pozitivnih plodova“ u Međugorju, poznatom hodočasničkom mjestu u Bosni i Hercegovini, no nije dao svoj službeni stav o nadnaravnosti ukazanja Blažene Djevice Marije na koje se pozivaju vidioci.

Miletić je istaknuo da je za mnoge katolike i Hrvate Međugorje jedno od najvažnijih mjesta, opisujući ga kao „jednu od najvećih ispovjedaonica“, te je dodao da je odluka Vatikana da nema prepreka za hodočašća „najljepša vijest koju smo mogli dobiti.“ Pozvao je sve koji nikada nisu posjetili Međugorje da to učine, napomenuvši da je on osobno bio tamo već tridesetak puta.

U osvrtu na prigovore o sekularnosti Hrvatske, Miletić je kritizirao pojedine političke stavove, posebno one s ljevice, tvrdeći da mnogi od njih i dalje žive u prošlim vremenima, spominjući progone vidioca u bivšoj Jugoslaviji. Poručio je da iako je Hrvatska sekularna država, to ne znači da katolici i Crkva nemaju pravo javno izražavati svoje stavove, naglašavajući da pokušaji ušutkivanja vjernika pripadaju prošlosti i neće se ponoviti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja