EVO DOBITNIKA

HNK Ivana pl. Zajca: ‘Božićna priča’ i ‘U ritmu Broadwaya’ proglašene najboljim predstavama prema izboru riječke publike!

„Božićna priča“, „U ritmu Broadwaya“ i „Grand Finale“ najbolje su predstave Hrvatske i Talijanske drame te Baleta, nagrade publike za najbolja pojedinačna umjetnička ostvarenja dobili su Ivna Bruck, Denis Brižić, Leonora Surian Popov, Aleksandar Cvjetković, Maria Matarranz de las Heras i Valentin Chou.

Nakon sinoćnje premijerne izvedbe obnovljenog mjuzikla „Sunset Boulevard“ Andrewa Lloyda Webbera u režiji Renate Carole Gatice i pod dirigentskim vodstvom Matije Fortune, koja je ponovno do posljednjeg mjesta ispunila gledalište HNK Ivana pl. Zajca i bila ispraćena glasnim ovacijama, a posebno interpreti glavnih uloga Leonora Surian Popov i Damir Kedžo, upriličena je tradicionalna dodjela nagrada publike koja nose imena istaknutih umjetnica i umjetnika riječkog Kazališta. Dodijeljene su nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u programu Hrvatske drame, Talijanske drame i Baleta u prošloj kazališnoj sezoni.

Najboljom predstavom u programu Hrvatske drame, prema odluci riječke publike, proglašena je predstava „Božićna priča“ Charlesa Dickensa u adaptaciji Ivane Đula i Milice Sinkauz i  režiji Renate Carole Gatice.

Zahvaljujući najvećem broju dobivenih glasova, za najbolje ostvarene uloge u programu Hrvatske drame nagrađeni su Ivna Bruck Nagradom“Andreja Blagojević“  za ulogu Glorije u predstavi “Glorija” te Denis Brižić Nagradom „Galiano Pahor“  za čak dvije uloge čije su se interpretacije istakle prošle sezone, za ulogu Scroogea u predstavi “Božićna priča” i ulogu Don Florija u predstavi „Glorija“.

Najbolja predstava Talijanske drame, dobitnica Nagrade „Giulio Marini“, je „A ritmo di Broadway“ / „U ritmu Broadwaya“ Igora Weidlicha i Giuseppea Nicodemau režiji Tihane Strmečki i pod glazbenim vodstvom Filipa Gjuda. Riječ je o večeri mjuzikla kojim je 20. obljetnicu svog umjetničkog rada obilježila Leonora Surian Popov, a upravo ova uloga donijela joj je Nagradu „Gianna Depoli“  za najbolju žensku ulogu u programu Talijanske drame prošle sezone, njenu  već šestu nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje koju joj je dodijelila riječka publika. Kao i prošle, i ove je godine Nagrada „Raniero Brumini“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Talijanske drame otišla u ruke Aleksandra Cvjetkovića, ovoga puta za ulogu u predstavi „Kamikaze“

Nagrada publike „Boris Papandopulo“ za najbolju baletnu predstavu dodijeljena je predstavi „Grand Finale: The Turtle and the Phone Booth“u koreografiji Nadava Zelnera. Nagrađeni baletni umjetnici su Maria Mattaranz de las Heras, dobitnica Nagrade „Olga Orlova“, za solističke uloge u predstavama „Grand Finale“, „Sad i nikad više“i „Pinocchio“ te Valentin Chou koji je također za solističke uloge u predstavama „Grand Finale“, „Sad i nikad više“i „Pinocchio“ dobio Nagradu „Joža Komljenović“.

Nagrade publike za najbolje predstave dodijelili su njeni najvjerniji predstavnici, stalni kazališni posjetitelji koji ne propuštaju nijedan program  u „Zajcu“: Gordana Modrić, Davor Vukobrat i Igor Brčić.

Ulaznice za „Sunset Boulevard“ u prosincu od 30. rujna

Sljedeća izvedba mjuzikla „Sunset Boulevard“ na programu je u subotu, 28. rujna za koju su, kao i za onu sinoćnju, ulaznice već ranije rasprodane. Upravo zbog velikog zanimanja publike i lista čekanja na kazališnoj blagajni, ulaznice za izvedbe „Sunset Boulevarda“ u prosincu bit će puštene u prodaju već u ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari