PREDSTAVA-KONCERT

Novu kazališnu sezonu riječkog „Zajca“ otvorit će neobična predstava ‘Operni vremeplov’

Novu kazališnu sezonu riječkog „Zajca“ otvorit će dvostruka i neobična predstava-koncert naslovljena Operni vremeplov 1 i 2. Najprije 3., a potom 10. listopada bit će izvedene briljantne arije i dramatične scene iz čak 34 različite opere čak 28 skladatelja.

Kroz četiri stoljeća fascinantne povijesti opere provest će solistice i solisti riječkog opernog ansambla predvođeni Kristinom Kolar, Anamarijom Knego, Michaelom Selinger, Jurom Počkajem, Božom Jurićem Pešićem, Stefany Findirk i Markom Fortunatom, a uz njih i gošće i gosti Diana Haller, Claire Rutter, Brett Sprague i Giorgio Surian, te, naravno Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor. Marco Alibrando ravna prvim, a Marko Hribernik drugim koncertom. Koncept programa ovih koncertnih predstava osmislili su Diana Haller i Marin Blažević. Scenografiju i svjetlo potpisuju Dalibor Fugošić i Alan Vukelić, a kostime Sandra Dekanić.

Na putu od Monteverdija i Vivaldija, Händela i Haydna, Mozarta i Rossinija, Donizettija i Bellinija, Verdija i Wagnera, Bizeta i Berlioza, Musorgskog i Čajkovskog, Zajca i Puccinija, Straussa i Berga, do Janačeka, Brittena i Papandopula, vodit će doista posebna gošća, legendarna glumica hrvatskog glumišta, jedinstvena Neva Rošić.

Bit će to zajedničko putovanje umjetnika i publike u duboku opernu povijest, i natrag. Publika će moći otkriti koliko se neodoljive ljepote, intenzivnih strasti, potresnih drama i nevjerojatnih priča skriva u nekima od najpoznatijih ili pak nepravedno zapostavljenih opernih djela, rijetko ili nikada izvođenih na riječkoj i drugim pozornicama u našoj opernoj regiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari