PROGNOZA VREMENA

VRJEME Meteorolog najavio promjenu vremena: Evo u koje dijelove Hrvatske prvo stiže

Oblačno, kišovito i svježe na kopnu ostaje sve tamo do subote, ali se u četvrtak očekuju veće količine oborine, prije svega u gorskim krajevima

Nadam se da smo napunili baterije ovog prvog dana listopada, jer stiže južina i jedno prilično kišovito razdoblje. Danas se dakle, formira poznata nam Genovska ciklona, ali nju će pratiti stalni dotok vlage uz još par poremećaja do vikenda, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Danas ujutro i prijepodne još suho na istoku zemlje te u Dalmaciji. Čak će biti i sunčanih razdoblja, a bit će posvuda i manje hladno nego jučer. No, na zapadu oblačno, na sjevernom Jadranu i tmurno. Kiša u početku tek povremena, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, a češća i jača na širem riječkom području te dijelu Gorskog kotara. Standardno je to vrijeme po sve izraženijoj južini, a jugo na moru već može imati olujne udare, najprije na sjeveru.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj oblačno i kišovito, ponegdje uz obilniju oborinu osobito uz granicu sa Slovenijom navečer. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a krajem dana u okretanju na sjeverac, prolazno s jakim udarima. Temperatura između 16 i 19 °C, a svježije kada zapuše vjetar sa sjeverac.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sve oblačnije, može pasti malo kiše, ali vjerojatnija je tek u noći na četvrtak. Uz slab do umjeren jugoistočni vjetar – ugodno, oko 19-20 °C.

U Dalmaciji veći dio dana, do večeri ostaje suho. Bit će to promjenjiva naoblaka uz jako jugo i temperaturu između 21 i 24 °C.

Na zapadu zemlje oblačno, tmurno i još kišovitije. Obilna kiša ponajprije na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a prema večeri su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito kada jako jugo bude okretalo na sjeverozapadnjak pa buru.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će se česta kiša u četvrtak proširiti duž cijele obale, nerijetko u obliku pljuskova praćenih grmljavinom kojih će biti i u noći na petak. Puhat će jaka na udare olujna bura, a samo još na jugu u početku i jako jugo. Smirivanje i postupno razvedravanje u subotu

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Oblačno, kišovito i svježe na kopnu ostaje sve tamo do subote, ali se u četvrtak očekuju veće količine oborine, prije svega u gorskim krajevima. Početkom vikenda kiša će se znatno prorijediti i prestajati. Od nedjelje sunčanije i mirnije, osobito početkom idućeg tjedna, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari