MJESTA JE SVE MANJE

Video | Gorski kotar je najveća hit destinacija za doček Nove godine! Najskuplje kuće planule prve

Upita je sve više, a mjesta sve manje. Najskuplje kuće planule su prve iako je njihov broj posljednjih pet godina drastično porastao. Više u video prilogu!

Jeste li već odlučili gdje ćete za doček Nove godine? Ako niste, a privlači vas proslava u nekoj od bajkovitih drvenih kuća Gorskog kotara posljednji je trenutak da se aktivirate. Većina njih odavno je rezervirana, piše Danas.hr.

I goranska jesen ima svoje čari. Kiša sipi, sedam je stupnjeva pa se bez vatre ne može. U njoj uživaju kumovi koji su u Staru Sušicu stigli na vikend odmor.

“Toplo uz vatricu i onako guštamo. Razmišljali smo o dolasku na Novu godinu isto ovdje, ali su većinom sve kuće već bukirane, malo smo se ove godine kasno sjetili”, kaže Iva Bobinac Šercer iz Zagreba.

Zato su kažu, sinoć slušali božićne pjesme i unaprijed si napravili blagdanski ugođaj!

“Nije bitno koji je datum u godini, mi si guštamo na svoj način tako da evo možda danas budemo imali proslavu Nove godine kad već ne možemo doći za stvarni datum”, dodaje Iva.

Luksuzne kuće iznajmljene prve

Za goranskim kućama, na stvarni datum, vlada prava pomama. Luksuzne kuće za doček su rezervirane još početkom godine, a cijena im nije skuplja no lani. Budući da je to najtraženiji termin u godini cijena je 30 posto viša u odnosu na sve druge dane u godini. Najveća je potražnja za onima s najviše zvjezdica koje su garancija kvalitete.

“Prvu rezervaciju koju smo dobili, dobili za doček nove godine i baš se u biti tome i veselimo. Cijene nismo ništa posebno dizali tako da je sukladna cijenama u ljetnoj sezoni tako da veselimo se da će naši gosti biti iz Njemačke”, kaže Ivana Malbaša vlasnica vile za odmor u Fužinama koja je na tržištu od lipnja.

U drvenu, bajkovitu kućicu na doček Nove godine stižu dvije obitelji iz Hrvatske. Nova je, ima tri sobe, saunu, jacuzzi i nudi sve što gost može poželjeti.

“Da li se ljuljati, odigrati badminton s prijateljima, pikado, stolni nogomet, za dječicu imamo parkić u dvorištu, osim toga ispod je sjenica s pečenjarom. Cijena je inače nekih 350 eura noć za tih sedam osoba, za Novu godinu je naravno 30 posto više, znači malo više nego inače, iznajmljena je, ali upiti za doček i dalje stižu”, kaže Ivka Hunčak, vlasnica kuće za odmor u Fužinama.

Sve više interesa

Upita je sve više, a mjesta sve manje. Najskuplje kuće planule su prve iako je njihov broj posljednjih pet godina drastično porastao.

“S 500-tinjak visokokategoriziranih kreveta, mi sada brojimo otprilike 1100, pokazuje se da tržište dobro reagira na takvu ponudu. Rezervacije su sjajne, ja bih rekao tko nije zaista treba požuriti”, upozorava Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.

Jer je Gorski kotar odavno najveća hit destinacija za oproštaj od stare i doček Nove godine, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari