U BJELOVARU

Naivna žena (48) tražila da joj skinu uroke, skinuli joj 15.000 eura s računa

Foto: Pixsell, ilustracija

Tijekom vikenda, bjelovarska policija zaprimila je prijave o tri internetske prevare, među kojima se izdvaja slučaj 48-godišnje žene iz okolice Bjelovara koja je prevarena za više od 15.000 eura.

Žena je na društvenoj mreži naišla na oglas za uslugu skidanja uroka i crne magije, te je, vjerujući u tu uslugu, uplatila značajan iznos novca. Nakon višekratnih uplata, komunikacija s prevarantom je prekinuta, a žena je shvatila da je postala žrtva prevare.

Osim nje, zabilježena su i dva druga slučaja. Tako je 24-godišnji mladić iz Bjelovara izgubio 460 eura prilikom kupovine prijenosnog računala putem internetskog oglasnika. Iako je uplatio dogovoreni iznos, računalo nikada nije dobio, niti mu je novac vraćen.

Dodatno, 76-godišnjak iz Bjelovara također je prijavio prevaru. Njega je prevarant uvjerio da pomaže žrtvama internetskih prevara, nakon čega je prevareni stariji muškarac otkrio da su s njegovog računa isplaćeni novčani iznosi nakon što je podijelio svoje osobne i bankovne podatke.

Policija savjetuje građanima da budu oprezni prilikom online transakcija i da se ne daju zavarati sumnjivim ponudama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari