MEDIHAIR

IZNENAĐENI?! Hrvatska u top 10 zemalja svijeta po broju ćelavih muškaraca

Foto: Pexels

Muška ćelavost je sveprisutna pojava koja pogađa milijune muškaraca širom svijeta. Istraživanje koje je provela Medihair, vodeća platforma za tretmane gubitka kose s više od 100.000 mjesečnih korisnika, otkrilo je da određene zemlje imaju značajno viši postotak ćelavih muškaraca. Rezultati ankete otkrivaju da su zapadne zemlje na vrhu ljestvice.

Prema najnovijim podacima, Španjolska prednjači s 44,50% muškaraca koji se suočavaju s mučkom ćelavošću, dok Italija i Francuska zauzimaju druga i treća mjesta s 44,37% i 44,25%. Sjedinjene Američke Države i Njemačka također se nalaze u prvih pet, s visokim postotcima gubitka kose.

Hrvatska se, nažalost, nalazi na visokom 6. mjestu s 41,32% ćelavih muškaraca. Ovaj rezultat ukazuje na značajnu prevalenciju gubitka kose među hrvatskom muškom populacijom.

Muška ćelavost nije samo estetski problem; ona može utjecati na samopouzdanje i kvalitetu života. Razlozi za ovu pojavu su različiti. Genetika igra ključnu ulogu, ali životni stil, prehrana, razine stresa i izloženost zagađivačima također doprinose gubitku kose. U modernom društvu, brz tempo života i stres često se povezuju s povećanim rizikom od muške ćelavosti.

Iako su zapadne zemlje na vrhu ljestvice, anketa također naglašava da muška ćelavost nije ograničena na određene regije. Izvještaj pokazuje da su visoke stope ćelavosti prisutne u zemljama poput Brazila i Argentine u Južnoj Americi, Japana i Indije u Aziji, kao i u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Južnoj Africi i Egiptu.

Top 20 “najćelavijih zemalja” u 2024. godini

  1. Španjolska
  2. Italija
  3. Francuska
  4. Sjedinjene Američke Države
  5. Njemačka
  6. Hrvatska
  7. Kanada
  8. Češka Republika
  9. Australija
  10. Norveška
  11. Novi Zeland
  12. Ujedinjeno Kraljevstvo
  13. Turska
  14. Meksiko
  15. Saudijska Arabija
  16. Irska
  17. Švicarska
  18. Rusija
  19. Ujedinjeni Arapski Emirati
  20. Mađarska

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari