U SJEDIŠTU PGŽ

PGŽ domaćin sjednice Radne skupine za pravna pitanja Hrvatske zajednice županija

U sjedištu Primorsko-goranske županije održala se sjednica Radne skupine za pravna pitanja Hrvatske zajednice županija pod presjedanjem njezine voditeljice, Anamarije Bralić Silić, pročelnice Upravnog odjela za upravljanje nepokretnom imovinom, izgradnju i imovinsko-pravne poslove Splitsko-dalmatinske županije i u ime domaćina, Branke Mimice, pročelnice primorsko-goranskog Upravnog odjela za opću upravu i pravne poslove.

U ime župana Zlatka Komadine, sudionice je uvodno pozdravila pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj zaželjevši im dobrodošlicu u našu županiju. Istaknula je kako Hrvatska zajednica županija, kroz rad Radnih skupina, okuplja i osnažuje županijske djelatnike i tako doprinosi razmjeni znanja i iskustva te većoj kvaliteti rada.

U nastavku sjednice raspravljalo se o Prijedlogu Nacionalnog plana stambene politike Republike Hrvatske do 2030. godine te pravu na pristup informacijama, a neke od tema uključivale su i istraživanje ljudskih potencijala u županijama i mogućnosti primjene umjetne inteligencije u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Po završetku radnog dijela, sudionice su posjetile Dvorac Nova Kraljevica i Posjetiteljski centar Kraljevica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari