EVO REZULTATA AKCIJE

Policija pojačano nadzirala pješake; U nekoliko sati evidentirano 24 prekršaja

Za vrijeme akcije policija je evidentirala ukupno 24 prekršaja, izvijestila je policija.

U petak, 18. listopada od 8 do 12 sati na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme akcije policija je evidentirala ukupno 24 prekršaja, od kojih su četiri prekršaja počinili pješaci, a 20 vozači.

Za pješake su evidentirana četiri prekršaja prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Što se tiče prekršaja vozača, njih 14 nije poštovalo prednost prolaska pješaka, a šest su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave tijekom rujna ove godine zabilježene su 324 prometne nesreće, dok je u istom razdoblju 2023. godine zabilježeno 311 prometnih nesreća. Zbog pogrešaka vozača uzrokovano je 307, dok su zbog pogrešaka pješaka uzrokovane tri prometne nesreće.

Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se spriječilo izazivanje nesreća u kojima sudjeluju pješaci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari