MARENDA DOBRIH OKUSA

Na Badnjak na Korzu marenda za građane: bakalar na gulaš i na bijelo uz čašu vina 

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U srijedu, 24. prosinca 2025. godine, s početkom u 11 sati, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i na Korzu održat će se Marenda dobrih okusa 

Bit će to predblagdansko druženje za sve građane na kojem će se pripremati bakalar na gulaš, a posluživat će se i bakalar na bijelo, uz čašu vina. 

Na Trgu 128. brigade HV-a okupljenima će se dijeliti bakalar na gulaš, dok će se ispred Radio Rijeke dijeliti kanape sendviči od bakalara na bijelo, uz čašu vina. 

Bit će podijeljeno 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo te 3000 čaša vina. 

Za pripremu marende osigurano je 300 kg bakalara, 450 kg krumpira, 75 litara maslinovog ulja, 30 litara bijelog vina, 50 kg kapule, 15 kg češnjaka i 15 kg peršina. 

Sastojke za pripremu osiguravaju Plodine d.d., bakalar na gulaš priprema Studentski centar Rijeka, a kanape sendviče i vino osiguravaju i pripremaju Vinotel Gospoja, Poljoprivredna zadruga Gospoja Vrbnik, Radio Korzo, VJ Primorski, Općina Čavle i Grad Rijeka. 

Marendu dobrih okusa organizira Grad Rijeka u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci, uz podršku sponzora. 

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari