U poznatom trgovačkom lancu već od prosinca jeftinije meso i riba, jaja, voće i povrće

Od 1. siječnja 2019., PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena, i to mjesec dana prije stupanja na snagu porezne reforme.

U sklopu izmjena zakona o porezu na dodanu vrijednost, od 1. siječnja 2019., PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto.

Počevši već od 1.12. ove godine, Lidl će sniziti cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji, čime će kupnja u Lidlovih 96 trgovina diljem Hrvatske biti još ugodnija i povoljnija. Lidl Hrvatska ovim je potezom još jednom dokazao da su mu kupci, uz zaposlenike, uistinu na prvom mjestu”, priopćili su iz Lidla te u nastavku dodaju:

“Proteklih 12 godina otkako posluje u Hrvatskoj, Lidl je domaćoj javnosti poznat po nekoliko stvari – po najboljem omjeru cijene i kvalitete svojih proizvoda, po tome da predvodi trendove i po tome da brine jednako o svojim zaposlenicima, kao i o svojim kupcima. Javnost tako zasigurno neće iznenaditi da je upravo Lidl trgovački lanac koji će prvi sniziti cijene svih proizvoda iz redovne ponude u određenim kategorijama, kako bi na taj način dao svoj doprinos rasterećenju potrošačke košarice hrvatskih građana.”

Porezna reforma, konkretno izmjene zakona o PDV-u, donosi smanjenje PDV-a na određene kategorije proizvoda s dosadašnjih 25 posto na 13 posto, na snagu će stupiti 1.1.2019. godine. Međutim, čak mjesec dana prije same reforme, cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena u Lidlu bit će osjetno niže.

Iz Lidla pozivaju sve kupce da se od subote, 1. prosinca i sami uvjere u nove, niže cijene u svim Lidlovim trgovinama.

Svi proizvodi kojima je Lidl snizio cijenu, na policama će biti označeni posebnom oznakom „Lidl cijena“.
Vijesti.hr
Foto: Sanjin Strukic/Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/Dubravka Petric/PIXSELL

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari