HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 3:1 Rujevica “otvorena” na najslađi mogući način – uvjerljivom pobjedom!

HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 3:1 (2:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 5500. Utakmica 4. Kola MaxTV Prve lige.

Suci: Duje Strukan (Split), Mario Pepur (Split), Hrvoje Radić (Split) .

Strijelci: Leovac (7), Andrijašević (25), Bezjak (35), Sharbini (60)

RIJEKA – Vargić – Ristovski, Mitrović, Samardžić, Leovac – Bradarić (Maleš 78.), Močinić – Tomasov, Moises (Jugović 25), Sharbini – Bezjak (Balaj 85)

LOKOMOTIVA – Zelenika – Bartolec, Šovšić, Bručić, Fiolić, Prenga, Mišić, Andrijašević, Doležal, Leko, Capan

Prvi gol na novom stadionu HNK Rijeka zabio je Marin Leovac za vodstvo Rijeke protiv Lokomotive već u sedmoj minuti utakmice! Bolji početak utakmice nabijene nevjerojatnom količinom emocija i sreće zbog činjenice da Rijeka igra prvu službenu utakmicu na novom stadionu – i to bez pretjerivanja možemo reći velebnom zdanju izgrađenom u rekordnom roku – nije se mogo zamisliti. Možda, jedino tek da je ta čast postizanja prvog gola dopala Anasa Sharbinija koji se u petoj minuti s lijeve strane napada lijepo oslobodio dvojice obrambenih igrača Lokomotive, tukao prema golu Zelenike koji je u prvom dijelu stajao podno rujevičkih stijena, no Sharbin udarac završio je u bloku Lokomotivnih igrača.

IMG_20150802_202555 (1)

Navalili su igrači Rijeke na gol Lokomotive kao osice odmah nakon prvog sučevog zvižduka, osokoljeni važnošću trenutka, ali i bodrenjem s dokraja ispunjenih tribina, svjesni činjenice da su na početu sezone ostali dužni navijačima ostvarivši samo tri remija u neuvjerljivim izvedbama gdje je igra koliko-toliko štimala prema naprijed, ali mizerno prema natrag. Napad je najbolja obrana, pa su se Riječani dobrim dijelom prvog poluvremena držali na polovici Lokomotive, ne želeći dozvoliti suparnicima razvijanje igre i napada koji bi mogli ugroziti Vargića koji je u onih nekoliko prilika za istrčavanje odavao dojam čovjeka koji će prije „poginuti“ nego iznevjeriti svoje suigrače.

Nažalost, u 25. minuti doživjeli smo „deja vu“ nekih situacija iz prva tri prvenstvena kola: Rijeka je dobila gol nakon kornera, ubačaj iz kuta išao je predaleko od Vargića, no ne i za Andrijaševića koji je negdje oko bijele točke neometan od čuvara (Samardžić) zahvatio loptu glavom i „zakucao“ ju iza nemoćnog Vargića.

Bio je to ogroman šok za sve na stadionu, kojeg su riječki nogometaši željeli što prije prebroditi – već u 28. minuti Tomasov je iskosa s desne strane opasno tukao po zemlji, no Zelenika je bio spreman i malo nogama malo rukama uspio zaustaviti neugodan udarac.

naslovna

No Bijeli nikako nisu pristajali na još jedan remi – u 35. minuti na asistenciju Ristovskog, Bezjak je s nekih 14 metara iskosa s desne strane preciznim prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu Zelenikinih vratiju – 2:1 za Rijeku.

Početkom drugog dijela nastavljaju se furiozni napadi Rijeke. U 50. minuti nakon opsade sada južnog gola Lokomotive Leovac snažnim udarcem trese stativu – lopta se odbija u polje daleko od igrača Rijeke.

Nakon izlaska ozlijeđenog Moisesa sredinom prvog dijela njegovu ulogu središnjeg razigravača preuzima Anas Sharbini, i to na kakav način – u 60. minuti upravo je Sharbini pokrenuo akciju, lopta je išla na desno Ristovskom, ovaj odigrao s Jugovićem, a na preciznu Jugovićevu loptu upućenu u srce šesnaesterca utrčao je Anas koji je i pokrenuo akciju, i jednostavno ju neobranjivo zakucao u mrežu – 3:1 za Rijeku! Najljepša akcija na utakmici nakon koje je Rujevica naprosto „proključala“!

Bijeli nisu popuštali do kraja utakmice, ljepu priliku udarcem glavom imao je u 75. minuti Bezjak, a u 86. Leovčev prizemni ubačaj iskosa pred vrata Lokomotive završava tek uz lijevu vratnicu Zelenike.

Borbeni Močo, moćni Ristovski, zaigrani Anas i uvijek opasni Bezjak bili su najzapaženiji pojedinci Bijelih u večerašnjoj utakmici, no treba čestitati cijeloj momčadi na prevladanoj – prije svega – psihološkoj blokadi i ostvarenoj prvoj pobjedi u ovoj sezoni!

A o čaroliji Rujevice i predivnom novom stadionu više niti ne znamo što bi rekli….sutra slijedi fotogalerija koja će govoriti više od tisuću riječi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari