'IMAO JE LUDU SREĆU'

Video | Auto se raspao, mladić u Sesvetama čudom preživio: Sudski vještak objasnio kako je to moguće

Nevjerojatna nesreća u Sesvetama u kojoj se automobil raspao, a vozač je pukom srećom izvukao živu glavu. Nesreća se dogodila sinoć, a sve je snimila nadzorna kamera

Oko 23 sata na ravnom dijelu ceste vozač je prešao u suprotan smjer, udario u stup, iščupao ga, a potom se vozilom zabio u betonsku ogradu i odbio na cestu. Susjedstvo je još u šoku.

“Zastrašujuće. Nemam što reći. Čuda se događaju”, rekao je Ivan.

Bilo je strašno po onome što vidim. Čudo da nema ozlijeđenih. Oko 23 sata nema prometa i svi brzo voze jer nema kontrola. Eto sreća u nesreći je da je bilo u to vrijeme i da je prošlo bez posljedica”, kaže Zdravko.

“Imao je puno sreće”, smatra Andrija.

Motor automobila završio je 30 metara dalje. Tragovi nesreće još su vidljivi.

“Ovdje imamo primjer vozača koji je imao ludu sreću što je stup pukao, što nije ostao na stupu, nastavio se kretati i time ublažio udarac. To je nevjerojatna sreća da nema ozljeda opasnih pod život. Cesta je ravna, on je išao velikom brzinom i njega je tu nešto omelo”, objasnio je Goran Husinec, sudski vještak za prometne nesreće.

Ozlijeđeni mladić prevezen je u KB Dubrava. Iako su mu prvotno dijagnosticirane lakše ozljede, dodatne pretrage pokazale su nešto ozbiljniju situaciju.

“Bio je pod utjecajem alkohola te je zadobio teške ozljede trupa pa je zadržan zbog daljnje opservacije i liječenja. Trenutno je van životne opasnosti te ćemo vidjeti kako će teći oporavak”, rekla je Maša Sorić, pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KB-a Dubrava.

Iz policije kažu da je 24-godišnji mladić u krvi imao 0.75 promila alkohola u krvi te da brzinu nije prilagodio uvjetima na cesti.

“Sva sreća da se to dogodilo po noći kada nema ljudi i da to nije bilo po danu jer bi ovdje bilo više ljudskih žrtava”, dodao je Husinec.

Liječnici s hitne koji su zaprimili mladića još jednom apeliraju: “Molimo građane da prije nego sjednu za volan ne piju i ne konzumiraju droge”.

Mladić iz Sesveta može slaviti drugi rođendan, a čestitku će dobiti i od policije zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje u pijanom stanju, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari