SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Gumb koji spašava život: Evo kako izađi iz auta u slučaju opasnosti

Jednim pritiskom otvarate vrata prtljažnika iznutra i sigurno izlazite iz auta

Automobil ima toliko gumbi i caka koje nam mogu olakšati, ponekad čak i spasiti život, a da toga nismo ni svjesni. Tako je stručnjakinja za aute u videu na TikToku objasnila gdje se u autu nalazi gumb koji bi nam mogao pomoći u trenutku kada nismo u mogućnosti izaći iz vozila.

“Prvo spustite stražnja sjedala i popnite se u prtljažnik. Na vratima od prtljažnika nalazi se mali crni mehanizam, a riječ je o prekidaču koji otvara vrata prtljažnika nakon čega možete izaći iz auta”, objasnila je stručnjakinja.

Ovaj način otvaranja vrata pomaže vozačima da izađu iz vozila u trenucima kada je auto upao u jezero ili možda rijeku jer tada može biti teško otvoriti vrata zbog tlaka pa često u tim situacijama dolazi do utapanja vozača.

@master_driver666 99% of people don’t know! Hidden emergency features in your car!#skills #knowledge #fpy #fyp #tips #foryou #carsoftiktok ♬ 原聲 – 虎牙妹说车 – Master driver

Druga varijanta

Međutim, čitatelji Expressa upozoravaju da ovaj gumb nije tako spasonosan kao što se na prvu čini te su otkrili i drugi način za izlazak iz auta.

“Ako ste zarobljeni u automobilu pod vodom, otvorite prozor i pustite vodu unutra. Zatim pokušajte otvoriti vrata ili izađite kroz prozor, umjesto da se utopite pokušavajući otvoriti vrata prtljažnika”, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari