JEZIVO ZA GLEDATI

Imamo snimke opasnih prekršaja koje vozači rade na našim cestama: Kamere uhvatile i strašnu nesreću u tunelu Sveti Rok

Photo: Filip Brala/PIXSELL

Između ostalog, snimke nadzornih kamera Hrvatskih autocesta zabilježile su i strašan sudar koji se 2022. dogodio u tunelu Sveti Rok, gdje se vozač osobnog automobila zabio u rub zida u tunelu

U prometu svakodnevno svjedočimo raznim prometnim prekršajima, od kojih neki mogu biti izrazito opasni po vozače koji ih čine, ali i po ostale sudionike u prometu.

Video kompilaciju prometnih nesreća možete pogledati OVDJE.

Posljednjih tjedana dva puta smo pisali o opasnoj vožnji u suprotnom smjeru. Prvi slučaj dogodio se na autocesti A1, gdje je kod odmorišta Draganić snimljen automobil kako juri u smjeru Zagreba po zaustavnom traku.

Epilog ove izrazito opasne situacije je uhićenje 35-godišnjeg državljanina Turske koji je bio za volanom. Vožnja u suprotnom smjeru nije bio njegov jedini grijeh. Muškarac je osumnjičen da se dolaskom neposredno prije dijela na kojem je promet zbog provođenja ciljanog nadzora prometa od strane policijskih službenika bio usmjeren u jednu prometnu traku, polukružno okrenuo i nastavio vožnju u zabranjenom smjeru.

Kako je navela karlovačka policija, on je kao sudionik u cestovnom prometu, iz obijesti teško kršio prometne propise tako što je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom francuskih nacionalnih oznaka, a za koje nije imao važeću prometnu dozvolu.

Drugi slučaj u Osijeku

Drugi slučaj vožnje u suprotnom smjeru snimljen je prije nekoliko dana na osječkoj južnoj obilaznici, gdje je vozač također vozio zaustavnim trakom te je na koncu izašao na izlaz Črepinska.

Iako nas od ovakvih snimki hvata jeza, takvih slučajeva ima jako puno, a na pojedinim lokacijama gdje postoji video nadzor, zabilježe ih kamere Hrvatskih autocesta.

Između ostalog, snimke nadzornih kamera Hrvatskih autocesta zabilježile su i strašan sudar koji se 2022. dogodio u tunelu Sveti Rok, gdje se vozač osobnog automobila zabio u rub zida u tunelu.

Kako izgledaju neki od najstrašnijih prekršaja na našim cestama koje su kamere HAC-a zabilježile proteklih godina, pogledajte u videu. I apeliramo na vas – nemojte činiti ovakve prekršaje, jer time ugrožavate svoju i tuđu sigurnost na cestama, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari