NEMA PRISTUPA STRANICI

Nedostupan HAK, hakeri im napali sustave. ‘Za pomoć na cesti zovite 1987’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hakiranje je utjecalo na rad internetskih stranica i rad HAK-ovih online usluga kao što je informiranje u cestovnom prometu. HAK će tijekom dana podnijeti prijavu policiji zbog hakerskog napada

Hrvatski je autoklub noćas pretrpio hakerski napad na računalne servere, objavilo je HAK na svojim društvenim mrežama.

Hakiranje je utjecalo na rad internetskih stranica i rad HAK-ovih online usluga kao što je informiranje u cestovnom prometu.

“Intenzivno radimo na suzbijanju napada i otklanjanju njegovih posljedica te na ponovnom uspostavljanju sadržaja i usluga koji su trenutno nedostupni korisnicima”, napisali su.

Svi koji trebaju pomoć na cesti mogu se HAK-u obratiti na broj 1987.

“Vozački ispiti iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći provode se prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Poznavanje propisa i sigurnosnih pravila provode se gdje je to moguće, ili će biti odgođeni”, stoji u njihovoj objavi.

HAK će tijekom dana podnijeti prijavu policiji zbog hakerskog napada, a javnost će informirati o ponovnom uspostavljanju svih sadržaja i usluga, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari