Butković: Još nisam bio na kavi u Three Monkeys, ali ću ići. Ali nema potrebe da zovem župana Zlatka Komadinu

Butković: Još nisam bio na kavi u Three Monkeys, ali ću ići. Ali nema potrebe da zovem župana Zlatka Komadinu

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković rekao je danas da još nije bio na kavi u riječkom kafiću “Three Monkeys” ali će ići, te da građani Primorsko-goranske županije, kao i župan Zlatko Komadina, dobro znaju koliko Vlada ulaže u tu županiju i radi za nju, prenijela je Hina

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li, kako je nedavno najavio, popio kavu u kafiću “Three Monkeys”, čiji je vlasnik prošlog tjedna poručio članovima, simpatizerima i glasačima HDZ-a da nisu dobrodošli, ministar Butković je rekao da nije bio na kavi, ali će ići.

“Građani Primorsko-goranske županije jako dobro znaju koliko Vlada HDZ-a ulaže i radi za tu županiju. To je jučer na sjednici Vlade premijer ponovio, to su veliki infrastrukturni projekti, poglavito kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, ali to nije samo u Primorsko-goranskoj županiji, to je u cijeloj Hrvatskoj”, rekao je Butković.

UPRAVO SE ČITA

“Na kavu ću otići, ali nema potrebe da zovem župana Zlatka Komadinu budući da je i on građanin Primorsko-goranske županije, pa on to jako dobro zna, što se radi i što se čini za tu županiju”, dodao je.

Na pitanje je li neobično da je iz Rijeke došla tako oštra poruka, Butković je odgovorio da Rijeku poznaje kao grad tolerancije, dijaloga i kulture te kako izjava koju je dao vlasnik kafića “Three Monkeys” sigurno nije primjerena Rijeci i Hrvatskoj te da su je mnogi osudili, kao i on osobno.

“Ali, rado ću otići popiti kavu u njegov kafić”, rekao je Butković. Na pitanje kada ga se može očekivati, odgovorio je: “Dobit ćete poziv.”

Vlasnik riječkog kafića “Three Monkeys” Tomislav Kovačević na Facebooku je poručio članovima, simpatizerima i glasačima HDZ-a da nisu dobrodošli, a predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović uzvratio je da takvim “rasističkim objavama” jedino može skupljati jeftine bodove.

U povodu odluke kojom se kafićima od ponedjeljka omogućuje prodaja “kave za van”, Kovačević je zamolio sve članove, glasače i simpatizere HDZ-a da ne dolaze u njegov kafić jer nisu dobrodošli. Ocijenio je da su “vlasnici caffe barova poniženi od članova HDZ-a, Vlade i premijera”.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pozvao je pak građane na smirivanje strasti, navodeći da razumije revolt vlasnika, ali ne odobrava da se građane Rijeke dijeli na dobrodošle i one koji to nisu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković podsjetio je u četvrtak, nakon što je Vlada prihvatila prijedlog zaključka o načinu raspolaganja i završetku gradnje broda, novogradnje 514 u Brodogradilištu “3. maj”, što sve Vlada čini za Primorsko-goransku županiju, navodeći pritom drugu cijev tunela Učke, LNG terminal, ulaganja u riječki KBC itd.

“Kad ministar Butković ode na kavu u kafiće u kojima se diskriminiraju članovi HDZ-a, posebno ministar Beroš i ja, pozovite župana pa mu malo objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane u Primorsko-goranskoj županiji. Bit će to blagotvorno i korisno za sve”, rekao je Plenković.

Međutim, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina reagirajući na to “zahvalio” je premijeru Plenkoviću “što građanima vraća njihov novac”!

Komadina se u izjavi za novinstvo upitao tko bi uopće trebao ulagati u sve krajeve, osim Vlade, iz državnog proračuna ili iz europskih fondova, te je ponovio kako je Hrvatska visokocentralizirana država.

“Građani trebaju znati da je Primorsko-goranska županija neto uplatitelj u državni proračun te da je razlika između onog što uplati i onog što se vraća u ovaj kraj kroz redovno poslovanje države milijardu kuna”, rekao je župan Zlatko Komadina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari