SUPERSPORT HNL

U nedjelju (19.30) Lokomotiva – Rijeka. Sopić: Želimo biti prvaci i pobijediti sve utakmice do kraja

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 19.30 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici gostuju kod Lokomotive u 32. kolu SuperSport HNL-a

U još jednoj utakmici u kojoj će tražiti prvenstvene bodove u utrci za naslov prvaka.

Radi se o ukupno 53. HNL utakmici ove dvije momčadi, Rijeka je uspješnija u međusobnom skoru iako je Lokomotiva čak 12 od svojih 14 pobjeda ostvarila na domaćem travnjaku.

Uz kvalitetnu igru koji prikazuje kroz cijelu sezonu, Lokomotiva u svom kadru ima sjajan spoj mladosti i iskustva u kojem važnu ulogu igraju i dva bivša igrača Rijeke Marin Leovac i Robert Mudražija.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

– Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv rastrčane Lokomotive koja se bori za četvrto mjesto koje vodi u Europu. S druge strane želimo biti prvaci i moramo pobijediti sve utakmice do kraja! Ne treba ulaziti u detaljne analize, nedavno smo igrali s njima, znamo kakav potencijal posjeduju, kao što oni znaju kakav potencijal mi posjedujemo, rekao je trener Rijeke Željko Sopić.

Uoči ovakvih utakmica nikakvi rezultatski nizovi ili statistički pokazatelji ne igraju ulogu, samo kvaliteta izvedbe na travnjaku koja može dovesti do novih bodova.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

– Svaka utakmica je jednaka, tako je bilo prije Slaven Belupa, prije Istre 1961 u Puli pa i protiv Lokomotive. Idemo u Zagreb po tri boda i to je to. Nema tu koja je utakmica važna ili manje važna, koja je lakša ili teža od svih ostalih prije. Svi se za nešto borimo, Lokomotiva se bori za Europu, Slaven Belupo se bori za sebe… Zašto bi nama u nekoj utakmici bilo lakše ili teže. I nas se nešto pita, ali maksimalan respekt prema mladoj i potentnoj momčadi Lokomotive i prema treneru Čabraji koji sve to odlično vodi, poručio je trener Bijelih.

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio Ivan Smolčić, autor pobjedonosnog pogotka na nedavnom kup gostovanju kod Lokomotive vrijednog plasmanom u finale. I Smolčić je uvjeren da će ovo biti drugačija utakmica od onog kup ogleda.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

– Lokomotiva je jako dobra momčad, neugodna svima u HNL-u. Znamo koliko će biti zahtjevna utakmica, svjesni koliko su nam potrebni bodovi pa u Zagreb idemo osvojiti sva tri. Kontinuitet nastupa? Sretan sam, igram konstantno, bez puno oscilacija… Imamo do kraja još sedam utakmica i nadam se samo da ćemo svi biti zdravi pa ćemo u svih sedam ići po pobjedu, rekao je Ivan Smolčić.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u video prilogu HNK Rijeka:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari