EVO KOLIKO PREKRŠAJA

​Policija pojačano nadzirala motocikliste u prometu

U studenom je evidentirano 12 prekršaja vozača mopeda te 10 prekršaja motociklista, kao i tri prometne nesreće u kojima su dva vozača mopeda teško ozlijeđena

Proteklog mjeseca studenoga policijski službenici su na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Kroz preventivno-represivne akcije povećana pozornost je bila usmjerena na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju su evidentirana 22 prekršaja i to 12 prekršaja vozača mopeda te 10 prekršaja motociklista. Najveći broj prekršaja, njih šest, odnosi se na prekoračenje brzine koje su počinili motociklisti dok su pet prekršaja nekorištenje zaštitne kacige zabilježeni kod četiri vozača mopeda i jednog motocikliste.

VIDEO DANA:

Nadalje su zabilježena četiri prekršaja upravljanja neregistiranim vozilom, od kojih su tri mopeda, a jedan je motocikl. K tome su zabilježena tri prekršaja upravljanja mopedom bez položenog vozačkog ispita, dva prekršaja vozača motocikala nepropisnog pretjecanja i obilaženja te dva prekršaja vozača mopeda upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 1,00 do 1,50 promila.

Tijekom nadzora su i upozorena dva vozača mopeda i motocikala zbog nekih od utvrđenih blažih prekršaja kao što je neispravno korištenje zaštitne kacige, nepropisno pretjecanje, postupanje suprotno postavljenom prometnom znaku i slično. Svi zatečeni vozači u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.

U prometu su u studenom evidentirane i tri prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla i u kojima su teško ozlijeđena dva vozača mopeda.

Aktivnosti nadzora vozača će se nastaviti i u sljedećim mjesecima s ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti kako vozača, tako i ostalih sudionika u prometu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari