DOVEO U ZABLUDU KUPCE

Vlakić zvan čežnja: Predstavnik riječke tvrtke (30) ugovorio isporuku turističkog vlakića u Gorski kotar. Uzeo desetke tisuća eura a vlakiću – ni traga

Ilustracija: Vozilo prikazano na fotografiji nema nikakve veze s događajem opisanim u članku. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Oštećene je nastavio održavati u zabludi o isporuci, kao i povratu uplaćenog iznosa, izvijestila je policija.

Po završetku kriminalističkog istraživanja delničke policije nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen 30-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

“Policija ga sumnjiči da je prema unaprijed stvorenom prijevarnom planu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za tvrtku s područja Rijeke, doveo u zabludu osobu ovlaštenu za zastupanje tvrtke s područja Gorskog kotara.

Naime, od lipnja prošle godine obvezao se nabaviti i isporučiti tzv. turistički vlakić za koji je njegovoj tvrtki uplaćen novčani iznos veći od 32.500 eura. Unatoč tome, oštećene je nastavio održavati u zabludi o isporuci, kao i povratu uplaćenog iznosa uvećanog za kamate, a što do danas nije učinio.

Time je navedenu tvrtku oštetio za uplaćeni iznos, a svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 32.500 eura, čime je i počinio kazneno djelo za koje je prijavljen.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba, za isto kazneno djelo prijavljena je i tvrtka iz Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari