TREBAO ISPLOVITI, ALI...

Trebao je biti atrakcija a trajekt ‘Oliver’ je sad u Rijeci pod žicom i galebovima. Gdje je zapelo?

Oliver je početkom travnja trebao isploviti iz Lenca prema Splitu, Jadrolinija je tada pozvala sve brodice koje mu se nađu na putu da ga pozdrave sirenama. Međutim, umjesto sirena, stigao je alarm iz Lučke kapetanije, Oliver je zaustavljen u Lencu zbog nepravilnosti. Više mu videoprilogu RTL-a

Jadrolinijin trajekt, koji je dobio ime po glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću, i dalje je u riječkom brodogradilištu Viktor Lenac. Svi se pitaju zašto je inspekcija zaustavila isplovljavanje i kada će zaploviti na liniji Split-Vela Luka-Ubli, piše Danas.hr.

U Split je iz Rijeke trebao uploviti praćen Oliverovom pjesmom kao atrakcija, a sada ga od pogleda skrivaju zelenilo i žica brodogradilišta.

Na njemu trenutačno nema radnika, barem ne na palubi. Blizu mu ne smiju ni novinari. Oliver je početkom travnja trebao isploviti iz Lenca prema Splitu, Jadrolinija je tada pozvala sve brodice koje mu se nađu na putu da ga pozdrave sirenama. Međutim, umjesto sirena, stigao je alarm iz Lučke kapetanije, Oliver je zaustavljen u Lencu zbog nepravilnosti.

I dalje nema odgovora o kakvim je nedostacima na brodu riječ. Jadrolinija uvjerava da će sve biti riješeno tijekom svibnja, slično kažu i iz ministarstva. “Vjerujemo kako će brodar preostale zahtjeve riješiti kako bi se brod Oliver što prije, a vjerujemo tijekom ovog mjeseca, mogao uključiti u održavanje linije prema Veloj Luci… Prije ulaska u liniju, brod će pregledati inspektori, što je uobičajena procedura”, poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Je li problem u tome što brod nema generator, koji u hitnim slučajevima strujom povezuje sve sustave na brodu, u Jadroliniji ne odgovaraju. Sindikat pomoraca upozoravao je da se kupuju stari brodovi, zbog toga su ljuti i građani. Oliver inače ima 27 godina i kupljen je od Grka za 12 milijuna eura.

“Zašto ne bismo gradili te brodove na našim navozima. Zašto, neka mi netko objasni. Ako znaju napraviti Elipso za polarnog kruzera, onda bogami znaju”, poručuje Marijan Majnarić iz Rijeke. “Ako nešto nije u redu i radi sigurnosti broda, bolje da su ga zaustavili nego da se dogodila neka havarija i da su ljudi stradali. U svakom slučaju, onaj tko je to zaustavio vjerojatno je i kompetentan da to i učini”, smatra Nataša Sinožić iz Rijeke. “Kad sam ga vidjela na vezu, bilo mi je žalosno, jer sam prije toga čitala i bilo je po svim portalima, da je nazvan konačno brod Oliver. Sad je na vezu”, ispričala je Mirjana Vudžan iz Slavonskog Broda.

Okružen žicom i galebovima. Simbolika koja, u ovom slučaju, nije nimalo poetska, već točka na i u priči bez jasnih odgovora, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari