PODNIJELI KAZNENU PRIJAVU

50-godišnjak ”muljao” na svakakve načine s plaćanjem poreza i oštetio državu za gotovo 200.000 kuna!

Foto: Riportal - (M.L.)

Protiv osumnjičenog 50-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenih djela utaja poreza ili carine, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te ovjeravanje neistinitog sadržaja

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, odgovornom osobom trgovačkog društva sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 50-godišnji osumnjičenik  izbjegavanjem plaćanja poreznih obveza (poreza na dodanu vrijednost),  oštetio Državni proračun RH za više od 184.000 tisuća kuna.

Osim toga se sumnjiči da je u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine propustio sukladno zakonu voditi trgovačke i poslovne knjige koje je bio u obvezi voditi te je na taj način znatno otežao preglednost poslovanja i imovinskog stanja spomenutog trgovačkog društva. K tome je utvrđeno kako je 26. veljače 2018. doveo u zabludu službenika nadležnog suda gdje je priložio izjavu, prethodno potpisanu kod javnog bilježnika, o nepostojanju nepodmirenih dugovanja na osnovi poreza, doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, kao ni dugovanja za neto plaće djelatnicima, iako je dugovao Poreznoj upravi nepodmirene obveze poreza i doprinosa u iznosu od oko 53 000 kuna.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 50-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja navedenih kaznenih djela utaja poreza ili carine, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari