KAZNENO PRIJAVLJENI

INCIDENT U MATULJIMA! Dvojica muškaraca (35, 44) pucali iz pištolja i uputili ozbiljne prijetnje 51-godišnjaku

Luka Stanzl/Pixsell

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 35 i 44 godine zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu 51-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Kazneno djelo su počinili tijekom 13. ožujka ove godine uputivši putem mobitela ozbiljne prijetnje oštećenom te potom istog dana i na području Matulja, gdje su mu verbalno prijetili i ispalili nekoliko hitaca u zrak iz plinskog pištolja.

Postupajući po dojavi građana policija je obojicu počinitelja vrlo brzo pronašla nedaleko mjesta događaja te su privedeni na kriminalističko istraživanje. Kod njih je pronađen je i oduzet i plinski pištolj, a utvrđeno je da su  obojica pod utjecajem alkohola (1,79 g/kg  i 1,22 g/kg) .

Po završetku kriminalističkog istraživanja obojica osumnjičenih su kazneno prijavljeni zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i predani pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, 44-godišnjak je prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog nedozvoljenog posjedovanja plinskog pištolja, kao i temeljem Zakona o prebivalištu budući da u zakonskom roku nije prijavio promjenu adrese.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari