VOZIO JE MERCEDES

70-godišnjak sinoć na Grobniku napuhao 2,3 promila

Foto: Ilustracija (Petar Glebov/PIXSELL)

Najveća koncentracija alkohola od 2,31 g/kg evidentirana je sinoć 70-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Jelenja

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je provela pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirala ukupno 221 prometni prekršaj.

Od navedenog broja, 39 prekršaja se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 35 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekoračenja brzine, a 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Osim spomenutih, zabilježeno je i devet  prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, zatim pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, kao i jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane, te 106 ostalih prometnih prekršaja.

VIDEO DANA:

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, od 90 alkotestiranih vozača najveća koncentracija od 2,31 g/kg evidentirana je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja. Njega su sinoć ,oko 23 sata, policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaustavili kada je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, odmah je izdvojen iz prometa te priveden u policijske prostorije.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod 20 vozača, osam je vozača evidentirano s 1,01 do 1,50 g/kg , pet je vozača u kategoriji do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), dok su dva vozača evidentirana s 1,51 i više promila alkohola. Između zaustavljenih vozača je i vozač koji je odbio alkotestiranje dok je drugi vozač odbio testiranje na droge.

Najveća brzina od 146 km/h evidentirana je u petak, 25. veljače u 14.37 sati na AC 7 kod čvora Sv. Kuzam. Posada policijskog presretača zaustavila je 39-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se navedenom brzinom kretao u smjeru Krka osobnim vozilom marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, sukladno važećim propisima 39-godišnjak je sankcioniran novčanom kaznom.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu je evidentirana i 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Pored tih nesreća u prometu su zabilježena i četiri događaja na cesti u kojima je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lakše ozljede. S ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti u prometu te smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, pozivamo sve sudionike u prometu, a posebno vozače, na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari