FINANCIJSKE MALVERZACIJE

AFERA ‘EKONOMSKI’ U Rijeci osumnjičene još tri osobe, evo kako su ‘zamračili’ tisuće eura

Foto: Riportal

Prijavljeni su za zlouporabu položaja i ovlasti i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

U nastavku kriminalističkog istraživanja koje policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske provode u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta kazneno je prijavljeno ukupno četvero hrvatskih državljana.

Prema utvrđenom sumnjiče se da su na štetu Europskog fonda za regionalni razvoj te Državnog proračuna Republike Hrvatske pronevjerili materijalna sredstva u iznosu oko 24.000 eura.

Naime, troje hrvatskih državljana (36, 40 i 43 godine) se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti jer su kao djelatnici visokoškolske ustanove prekoračili svoje ovlasti fiktivno angažirajući 40-godišnju hrvatsku državljanku za usluge savjetovanja pri izradi međunarodnog projekta. Iako tražene usluge nije obavila, isplaćen joj je iznos od oko 9.300 eura.

Osim navedenog, jedan od njih (43-godišnjak) i spomenuta savjetnica se sumnjiče i za kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Sa spomenutom savjetnicom dogovorio je usluge savjetovanja pri izradi prijava za druge projekte te joj je isplaćeno oko 14.600 eura unatoč tome što nije ispunila dogovorene obveze. Time je oštećena visokoškolska ustanova, odnosno Državni proračun RH.

Svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari