POJAČANI NADZOR

AKCIJA NADZORA TERETNIH VOZILA: Vozač Renaulta uhvaćen u vožnji ilegalnog, eksplozivnog oružja!

Foto: PU- Primorsko-goranska

U akciji na  prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirana su 103 teretna vozila, od kojih je 87 hrvatskih registracijskih oznaka, devet ih je bilo iz ostalih članica Europske unije te sedam teretnih vozila iz zemalja izvan Europske unije

Ovaj tjedan na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i na području zemalja Europske unije, provodi se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u prometu. U sklopu toga jučer je održana i posebna akcija na  prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u kojoj su tako kontrolirana 103 teretna vozila, od kojih je 87 hrvatskih registracijskih oznaka, devet ih je bilo iz ostalih članica Europske unije te sedam teretnih vozila iz zemalja izvan Europske unije.

U vrijeme akcije od 9 do 14 sati između svih kontroliranih vozača teretnih vozila, njih 25 je zatečeno u prekršaju, dok je od pet kontroliranih autobusa hrvatskih registracijskih oznaka, jedan vozač autobusa zatečen u prekršaju i to zbog prekoračenja brzine.

Od spomenutih 25  prekršaja, 11 ih se odnosi na tehničku neispravnost teretnih vozila. Zbog težih tehničkih neispravnosti za pet teretnih vozila je i zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu.  Zabilježena su i tri prekršaja vremena upravljanja vozilom, kao i tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim dva prekršaja prekoračenja brzine i jedan prekršaj tahografa te pet ostalih prekršaja.Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji. Savjesnim i odgovornim vozačima bez utvrđenih prekršaja policijski službenici poklonili su zaštitni prsluk. U dijelu provedbe akcije uz policijske službenike sudjelovali su i djelatnici Stanica za tehnički pregled.

Izdvajamo kako su oko 9,45 sati na DC 3 u mjestu Soboli,  policijski službenici zatekli 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača teretnog vozila marke Renault, delničkih registracijskih oznaka, koji je u vozilu nedozvoljeno posjedovao dva komada sporogorućeg štapina, ukupne dužine oko 13 metara. Navedeni predmeti su mu oduzeti te je priveden na kriminalističko istraživanje poradi sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Inače, tjedni nadzor teretnih vozila i autobusa provodi se u okviru ROADPOL-ove ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views