''ODGOVORNOST SNOSI VAŠE MINISTARSTVO''

SUTKINJA DOBRO ‘OPRALA’ SOCIJALNU RADNICU: ‘Vi to niste vidjeli i zato je dijete mrtvo‘!

Photo:Nel Pavletic/PIXSELL

Pročitala sam sve to što ste vi napisali i slabo mi je od toga. Odgovornost snosi taj bolesnik i vaše ministarstvo, rekla je Ika Šarić

Više svjedoka davalo je cijelo prijepodne iskaze na suđenju Branku Rafajcu, optuženom za teško ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju u veljači ove godine, no svjedočenje koje se najviše iščekivalo bilo je svjedočenje socijalne radnice, prenosi Jutarnji list.

Davanje svojeg iskaza socijalna radnica započela je riječima da je tek 20. siječnja Rafajčeva nevjenčana supruga u upućenom dopisu navela kako smatra da je on lošeg zdravlja i da nije dobro.

Kasnije je na upite potvrdila da se i prije toga telefonski čula s nevjenčanom suprugom kao i da je zvala Rafajčeva majka.

– Imala sam osjećaj da žena nije detaljna pa sam joj rekla da se obrati pismeno. Ni tada nismo imali nikakvih problema s Rafajcem pa do 20. siječnja nismo ništa poduzimali, kazala je socijalna radnica ponavljajući tijekom svjedočenja da su izlazili na teren ali da im nitko nije otvarao vrata.

Sutkinja Ika Šarić, koja predsjeda sudskim vijećem, svjedokinji je kazala kako u otpusnom pismu iz bolnice koje je centru dala nevjenčana supruga stoji da bi Branko Rafajac mogao nešto učiniti ne samo sebi nego i drugome.

– Pročitala sam sve to što ste vi napisali i slabo mi je od toga. Potpuno ste pogrešno slali policiju. Niste im dali pisma iz kojih se vidi da se oni boje da bi on mogao učiniti nešto sebi ili drugome i na koncu je ubijeno dijete. Što ako vas je nazvao kokoškom, mene svakako nazivaju pa mi nikad nije palo na pamet da ne obavim posao. Odgovornost snosi taj bolesnik i vaše ministarstvo. Vi ste dostavili ono što je vama odgovaralo. Neka dvaput pročitaju pa će vidjeti da pokrivate sami sebe, kazala je sutkinja socijalnoj radnici.

Sutkinja je također naglasila kako je ‘poanta bila da je Branko opasan ne samo za sebe nego i za druge’ te kazala socijalnoj radnici:

– Nažalost vi to niste vidjeli i zato je dijete mrtvo.

S obzirom da je socijalna radnica na brojne upite o poduzimanju poput robota ponavljala kako su oni iz centra izlazili na teren i obavljali izvide, sutkinja joj je na to rekla: ‘Ovo nije izvid, ovo je pokušaj izvida kada vi dođete i poljubite vrata. To nije izvid. Izvid je nešto drugo, pa se ide 10 puta da se nešto utvrdi’, prenosi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari