SKUPO ĆE TO PLATITI

Alkoholni rekorder tjedna (44) se na Kozali autom zabio u metalnu ogradu. Nije nikada položio vozački ispit – ali može puno popiti…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 51 je bila lakša

U ovim nesrećama četiri su osobe teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 88.700 eura. U prometnim nesrećama sudjelovala su po tri pješaka, strana državljanina i alkoholizirana vozača, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je 44-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka te na području Kozale u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Uslijed neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u zaštitnu metalnu ogradu uz rub kolnika.

Osim što je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola, utvrđeno je da nije položio vozački ispit te da vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.”, izvijestili su iz policije.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina i upravljanje vozilom prije stjecanja prava), prekršajno je prijavljen nadležnom općinskom sudu kojem se predlaže da mu izrekne novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 5.560 eura.

Ukupno su alkotestirana 222 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari