KAZNA - 'BOLI GLAVA'!

Alkoholni rekorder tjedna i doslovno ‘pao’ na Krku – vozio pijan pa sletio s ceste. Evo koliko je ‘napuhao’

Ilustracija: fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 promila izmjerena je 40-godišnjem vozaču koji je izazvao prometnu nesreću u blizini Krka

Na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 46 prometnih nesreća, od kojih je tri težih, a 43 su lakše nesreće. U ovim nesrećama su tri osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 91.300 eura.

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 promila izmjerena je u srijedu, 3. travnja, 40-godišnjem hrvatskom državljaninu u blizini Krka. Riječ je o vozaču koji je oko 2.30 sati na DC 102 pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, ogulinskih registarskih oznaka, u smjeru Krka i pri tome izazvao prometnu nesreću.

Naime, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu stranu kolniku te sletio s ceste. U toj nesreći 58-godišnji putnik u vozilu je lakše ozlijeđen.

Zbog izazivanje prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv 40-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Predložena mu je novčana kazna od najmanje 1610 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseca.

Uz tri strana državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovao i jedan pješak te sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 215 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je četvero u kategoriji od 18. do 25. godina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari