OŠTETIO DVIJE OGRADE

Alkoholni rekorder tjedna je Riječanin (42) koji je na Zametu Smartom uspio izvesti rijetko izvediv ‘manevar’!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

S koncentracijom od 2,31 promila alkohola u organizmu, 42-godišnji vozač je prošli utorak na Zametu u Rijeci izazvao prometnu nesreću, stoji u izviješću policije.

Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže nesreće, a 68 su lakše nesreće. U ovim nesrećama su dvije osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 86.773 eura.

Uz jednog stranog državljanina, u prometnim nesrećama je sudjelovao i jedan pješak, kao i osam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 272 vozača, od kojih je kod njih 32 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod tri vozača do 0.50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 23, je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je između 18. i 25. godina života, dok ih je tri u kategoriji od 25. do 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,31 promila izmjerena je u utorak, 7. veljače, 42-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci.

Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola oko 6.30 sati na području Zameta izazvao prometnu nesreću.

Naime, upravljajući osobnim vozilom marke Smart, riječkih registracijskih oznaka, u ulici Berte Jardas izgubio je nadzor nad vozilom i udario u ograde dviju obiteljskih kuća čime je vlasnicima počinio materijalnu štetu. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 42-godišnji vozač je priveden u službene policijske prostorije.

Po završetku postupanja je zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari