ZLOUPOTRIJEBILA POLOŽAJ

70-godišnjakinja koristila novčana sredstva udruženih djelatnika; Oštetila ih za nekoliko tisuća eura

Zlouporabljujući položaj ovlaštene osobe u zdravstvenoj ustanovi, 70-godišnjakinja je pri kupovini raznih proizvoda koristila novac udruženih djelatnika te ih oštetila za oko 8 100 eura, izvijestila nas je policija.

Podnošenjem kaznene prijave protiv 70-godišnje hrvatske državljanke dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je spomenuta u razdoblju od 24. siječnja 2017. do kraja 2021. godine, iskoristila položaj ovlaštene osobe u zdravstvenoj ustanovi na području Primorsko-goranske županije te je koristila mogućnost kreditiranja pri kupovini raznih proizvoda.

Naime kod više trgovačkih društava u PGŽ-u je novčanim sredstvima udruženih djelatnika te ustanove plaćala račune kupljenih predmeta, a iste nije vratila na račun udruženja što je bila u obvezi, čime je u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi oštetila udružene djelatnike za oko 8.100 eura.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, 70-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari