Alkoholni rekorder: U Dražicama usred dana mrtav pijan, zaustavljen u vozilu čakovečkih oznaka

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 48 prometnih nesreća od kojih su dvije teže, a 46 lakše nesreće

U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 289.900 kuna. U nesrećama su sudjelovala tri strana državljana, tri pješaka, ali i pet alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirano je ukupno 256 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača, devet ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam u dobi između 25. i 35. godine, dok je njih četvero bilo u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,42 g/kg izmjerena je 37-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Jelenja kod Rijeke, u petak, 31. siječnja. Policija ga je zaustavila u mjestu Dražice oko 13.15 sati gdje je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom marke Škoda, čakovečkih registracijskih oznaka.

Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja dok mu je  važeća zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Zbog navedenih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari