Riječani, Primorci i Gorani policiji predali tri puške, dva pištolja, pet ručnih bombi…!?!

Ilustracija

Proteklih desetak dana policija je od građana s područja Crikvenice, Gorskog kotara, Rijeke i Opatije zaprimila eksplozivna sredstva koja su predali u sklopu provedbe akcije “Manje oružja-manje tragedija”

Riječ je o tri puške, dva pištolja s pripadajućim spremnicima, zatim o pet ručnih bombi, kao i o 180 komada raznog streljiva, koja su preuzeli službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.

Policija zahvaljuje savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja, manje tragedija” u okviru koje je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Policija poziva građane koji još uvijek posjeduju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji. Posebno mole da se takva sredstva ne odlažu na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.

Također, napominju da se takva sredstva ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu građani prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana ili na mjesto gdje se ta opasna sredstva nalaze doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a time se osigurava i anonimnost dojave građana.

Sve informacije o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari