U 14 SATI

Alkoholni rekorder vikenda je motociklist (38) s Lošinja. Nikome nije jasno kako je uspijevao upravljati svojom Yamahom!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine, a dvije su osobe teže ozlijeđene, izvijestila je policija.

Prometna policija je tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 248 prometnih prekršaja, od kojih najviše prekršaja prekoračenja brzine – 73, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 31, 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 11 prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Osim toga, zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 102 različita prometna prekršaja.

Najveću brzinu od 135 km/h zabilježila je posada policijskog presretača, 26. ožujka oko 14 sati na auto cesti A7 na području Kraljevice. U prekršaju prekoračenja brzine zatečen je 39-godišnji državljanin Srbije, vozač osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač se kretao navedenom brzinom u smjeru Rijeke, iako je na toj dionici ograničenje brzine 80 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

Temeljem odredbi Prekršajnog zakona, 39-godišnji vozač je na mjestu prekršaja platio 2/3 kazne, odnosno iznos od 440 eura.

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 g/kg izmjerena je 25. ožujka oko 14 sati u Malom Lošinju, gdje je policija zaustavila 38-godišnjaka koji je upravljao motociklom marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka. Postupanjem je utvrđeno da je motociklom upravljao pod utjecajem alkohola, odbio testiranje na droge, za vrijeme vožnje nije imao zaštitnu kacigu te da motociklom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila.
Protiv 38-godišnjaka policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 4120 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „A2“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Zbog počinjenog prekršaja, policija nadležnom sudu predlaže da se spomenutom vozaču izrekne novčane kazne u iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Pored navedenih vozača, i ostali počinitelji prekršaja u prometu prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari