DUGO ĆE PAMTITI OVU VOŽNJU

Alkoholni rekorder vikenda je vozač Opela riječkih oznaka (62). Ostaje bez vozačke a dobio je i ‘paprenu’ kaznu!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Najveća brzina od 173 km/h  izmjerena je 9. rujna oko 11,55 sati u blizini vijadukta Osojnik

Prometna policija je i proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 219 prometnih prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 31 prekršaja, zatim 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je 14 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedna vožnja prije stjecanja prava na upravljanje i još  122 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 173 km/h  izmjerena je 9. rujna oko 11,55 sati u blizini vijadukta Osojnik u smjeru Zagreba gdje je vozač osobnog vozila marke Opel, pulskih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,95 g/kg  izmjerena je 11. rujna oko 21,40 sati na dionici državne ceste DC 8 kod Brod Moravica, gdje je policija zaustavila 62-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 39 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a devet ih je lakše ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari