VIKEND NA CESTAMA

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ je u Smartu: Policija ga zaustavila kod Crikvenice i napisala ‘paprenu’ kaznu

Foto: Pixsell/ Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg  izmjerena je 22. listopada oko 1,55 sati na području Crikvenice, priopćila nam je policija.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 209 prometnih prekršaja. Od tog broja 69 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 27 na nekorištenje sigurnosnog pojasa dok je 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, sedam prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 78 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 185 km/h evidentirana je u jučer, 23. listopada, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 15,36 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke BMW, čakovečkih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa  potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda, u sklopu pojačanog nadzora u prometu, naglasak je bio na kontroliranju vožnje pod utjecajem alkohola te je sankcionirano 13 vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg  izmjerena je 22. listopada oko 1,55 sati na području Crikvenice, gdje je policija zaustavila 45-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Smart, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima  je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari