KAZNA - 1320 EURA

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ kod Delnica. No kada su policajci ‘bacili oko’ na zadnje sjedište auta, imali su što vidjeti…

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Tijekom vikenda zabilježene su 34 prometne nesreće i 252 prekršaja, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 252 prometna prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 72, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 36, vožnje pod utjecajem alkohola – 11 te četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 125 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 180 km/h zabilježena je 9. rujna oko podne na auto cesti A6, kod čvora Vrbovsko gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,63 g/kg izmjerena je 8. rujna oko 20.20 sati 58-godišnjem vozaču osobnog vozila, delničkih registracijskih oznaka. Spomenutog vozača policija je zaustavila na području Delnica te je uočeno da se na stražnjem sjedištu vozila nalazi futrola s puškom, a za koju nema potrebnu dozvolu.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i sumnje na počinjenje kaznenog djela, vozač je priveden u službene prostorije policije.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja policija je od njega oduzela pušku s pripadajućom futrolom te 24 komada streljiva raznih kalibara.

Protiv 58-godišnjaka zbog vožnje pod utjecajem alkohola, policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim toga, zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen radi sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 34 prometne nesreće, u kojima je osam osoba teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari