ZA VRIJEME ZABRANE VOZIO

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ u 9 ujutro u Jušićima. Vozio je – moped! Morat će platiti izuzetno visoku kaznu…

Foto: Pixsell

Prošlog produženog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 128 alkotestiranih vozača 14 ih je bilo pod utjecajem alkohola a  najveća koncentracija od 1,73 g/kg evidentirana je u Jušićima kod Matulja 57-godišnjem hrvatskom državljaninu.

“Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili u subotu 7. siječnja oko 9 sati kada je pri utjecaju alkohola upravljao mopedom marke Kymco riječkih registracijskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da je upravljao vozilom u vrijeme važeće zabrane i bez vozačke dozvole.

Zbog počinjenih prekršaja, protiv 57-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 2 800 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „A1“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Evidentirano je 211 prometnih prekršaja

Od tog broja 52 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine,  29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14  je  prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao i pet nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, ali i po tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, kao i upravljanja u vrijeme važeće zabrane te 101 ostali prekršaj.

Najveća brzina 173 km/h

Najveća brzina od 173 km/h evidentirana je u subotu 7. siječnja  na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 15.15 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Audi, riječkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Jedan vozač zatečen pod utjecajem droga

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg i između 1,01 do 1,50 g/kg zabilježene kod pet vozača, tri vozača su evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg, a jedan s 1,51 g/kg i  više. Jedan vozač je zatečen pod utjecajem droga i jedan je odbio testiranje na droge.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 24 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari