VOZAČKA MU ISTEKLA 2020. GODINE

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ u Opatiji: Noćni provod koštat će ga 1320 eura! Evo koliko je ‘napuhao’

Ilustracija: Miranda Cikotić/Pixsell

Najveća izmjerena brzina kretanja od 175 km/h, izmjerena je 10. prosinca oko 14,25 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 215 prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,21 g/kg izmjerena je 9. prosinca oko 3,30 sati u Opatiji kod 25-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Utvrđeno je da je vozači istekla vozačka dozvola 2020. godine.

Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 175 km/h, izmjerena je 10. prosinca oko 14,25 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko.

Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Od ukupnog broja prekšaja, 87 je prekršaja prekoračenja brzine, 27 prekršaja se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, dok je 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim navedenih, zabilježeno je 11 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom te 67 ostalih prekršaja.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari