Baka prevarantica! Policija sumnjiči 62-godišnju ženu za počinjenje prijevare “teške” dva milijuna kuna

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave Primorsko-goranske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom

Sumnja se kako je počinila kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, kojima je nastala materijalna šteta u iznosu oko dva milijuna kuna.

Kaznena djela je počinila kao zaposlenica novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije u vremenu od 2005. do lipnja 2018. godine.

Sumnjiči se da je bez znanja i odobrenja klijenata, vlasnika deviznih i kunskih računa te sredstava na njima u računalnom sustavu novčarske ustanove evidentirala navodne isplate klijentima, iako takve isplate nisu obavljene. Pritom je izradila nevjerodostojnu dokumentaciju o isplatama, a neovlašteno podignuti novac zadržala za sebe.

Isto tako, sumnjiči se da u računalnom sustavu nije evidentirala primljene uplate niti položila novčana sredstva već ih je zadržala za sebe. Navedenim radnjama oštetila je devetnaestero hrvatskih državljana, kao i novčarsku ustanovu čija je bila zaposlenica.

Osumnjičena 62-godišnjakinja kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave te predana pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari