VIKEND NA CESTAMA

Biciklist (50) u Rijeci stradao pod kotačima teretnog vozila! Vozač (66) mu oduzeo prednost prolaza…

Photo: ILUSTRACIJA/Marijan Susenj/PIXSELL

U 13 prometnih nesreća, jedan je biciklist  teško ozlijeđen, a vozač teretnog vozila je zbog izazivanja prometne nesreće kazneno prijavljen

Proteklog vikenda na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te time smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 177 prometnih prekršaja, i to: 38 prekršaja prekoračenja brzine, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, zatim sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 100 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 177 km/h izmjerena je u petak, 29. siječnja u 17.07 sati na autocesti A6 kod vijadukta Severinske Drage. Posada policijskog presretača zaustavila je 48-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Opel,  registracijskih oznaka Nove Gradiške dok se kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom na mjestu gdje je ograničenje brzine zbog vremenskih uvjeta bilo ograničeno na 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja uručen mu je prekršajni nalog s kaznom od 5000 kuna i izrečena mu je mjera zabrane upravljanja vozilom mjesec dana.

Od 11 vozača pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija od 2,03 g/kg izmjerena je 51-godišnjem vozaču. Njega je policija zaustavila u noći 30. siječnja u Rijeci, u ulici Šetalište Andrije Kačića Miošića, gdje je upravljao osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka.
Protiv 51-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog, te će kao i svi ostali sudionici u prometu koji su zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja biti sankcioniran temeljem  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 31. siječnja, tijekom trajanja zimskih uvjeta na cestama, na dionicama A6 i DC 3 policijski službenici su poduzeli 22 mjere, u skladu s navedenim Zakonom, prema vozačima koji nisu poštovali zadana ograničenja kretanja ili nisu imali zimsku opremu.

Inače, ovog vikenda dogodilo se i 13 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Teško je ozlijeđen 50-godišnji biciklist u nesreći što se dogodila u subotu, 30. siječnja u 12 sati na području Rijeke, na raskrižju izlaza s autoceste A7 i ulice Kačjak. Vozač, starosti 66-godina, upravljao je teretnim vozilom marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, te je oduzeo prednost kretanja biciklistu pa ga udario i oborio na kolnik. Ozlijeđeni biciklist je prevezen u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede, a vozač teretnog vozila je zbog izazivanja prometne nesreće kazneno prijavljen.

I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez i poštivanje prometnih pravila, u cilju smanjenja nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari