BIZARNA NESREĆA Motociklist na području Dobrinja izbjegavao ovce pa završio na kolniku s teškim ozljedama

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 21 prometna nesreća

U prometnim nesrećama dvije su osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Teško je ozlijeđen 36-godišnji putnik u osobnom vozilu Alfa Romeo u prometnoj nesreći koja se dogodila 1. travnja oko 20 sati na području Klane. Spomenutim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila i pri koncentraciji alkohola od 1,17 g/kg upravljao je 33-godišnjak, koji se kretao nerazvrstanom cestom te s vozilom pao ispod razine kolnika, kojom prilikom je lakše ozlijeđen.

Drugi, teško ozlijeđeni sudionik u prometu je 55-godišnji vozač motocikla koji je 31. ožujka zajedno s motociklom pao na kolnik na području Dobrinja, prilikom izbjegavanja domaće životinje ovce.

U ovom razdoblju policija je zatekla i više vozača pod utjecajem alkohola, od kojih iz PU izdvajaju 28-godišnjeg vozača osobnog vozila VW golf, koji je u noći 2. travnja zaustavljen u Crikvenici nakon što je nepropisno pretjecao drugo vozilo, zatim skrenuo u zabranjenom smjeru te se istim smjerom nastavio kretati vozilom. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,23 g/kg, a zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu zadržan je u službenim prostorijama policije te tijekom jutra doveden na mjerodavni prekršajni sud.

U službenim prostorijama policije zadržan je i 26-godišnji vozač osobnog vozila Seat leon zaustavljen u noći 1. travnja u Krku i kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,86 g/kg.

Istog dana pod utjecajem alkohola policija je u Malom Lošinju zatekla dvojicu vozača osobnih vozila, 54-godišnjeg vozača s koncentracijom alkohola od 1,69 g/kg i 26-godišnjaka s koncentracijom alkohola od 1,27 g/kg, dok je na području Malinske zaustavljen 36-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 1,02 g/kg.

Dan ranije na području Omišlja u vožnji zabranjenim smjerom jednosmjerne ulice zaustavljeni su vozači osobnih vozila u dobi od 36 i 47 godina. Jučer je na području Crikvenice zaustavljen 42-godišnji vozač teretnog vozila koji nije koristio sigurnosni pojas, a utvrđeni su mu i prekršaji vezani uz osobnu iskaznicu i prebivalište.

Istog dana na graničnom prijelazu Brod na Kupi na izlasku iz zemlje zatečen je 51-godišnjak bez vozačke dozvole.

Svi vozači zatečenih u činjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari