TRAGEDIJA NA STAZI

Video | ‘Bježali su unatrag…’: Vozaču koji je usmrtio suca na Grobniku pobjegao zadnji kraj auta?

Suca je pregazio poljski vozač koji je izgubio kontrolu nad automobilom. Izletio je na zaštitnu ogradu iza koje su bila sudačka mjesta

Tišina se nadvila nad grobničku stazu. Tragovi u jednom od zavoja daju naslutiti ono najgore. Sinoć, tijekom utrke 32-godišnji poljski vozač izletio je sa staze i izazvao tragediju, izvještava Maja Brkljača za RTL.hr.

“Nažalost došlo je do jedne nesreće u kojoj je smrtno stradao naš licencirani sportski sudac. U ovom trenutku ne mogu vam ništa dalje reći”, kazao je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza.

Neslužbeno saznajemo da je vozaču pobjegao zadnji kraj auta nakon čega se izvrtio. Bočno je otklizao prema zaštitnim gumama i metalnom odbojniku visine 110 centimetara. Iza su stajali iskusni licencirani suci.

“Jako je klizavo, bilo je malo pijeska na tom mjestu to svi znamo, ali vidite utrke su takve da uvijek vozite na limitu, da se to može desiti u svakom trenutku. Vozio je Porsche GT 3, jedan brz automobil”, kazao je Milovan Vesić, natjecatelj iz Srbije.

Koji mjestimice na stazi može i do 250, ali u tzv. zagrebačkom zavoju, jednom od 18 koliko ih je na stazi kolege smatraju da je bio znatno sporiji.

“Po onome što sam ja vidio pretpostavljam da je brzina bila između 120 i 140 kilometara na sat. Troje ljudi je bježalo unatrag, ali nakon udara sam vidio jednog čovjeka kako leži na zemlji”, kazao je Max Liguori, član tima iz Italije.

Dugogodišnjeg riječkog suca dežurna liječnička ekipa prezvela je u bolnicu, ali podlegao je ozljedama. Njegova kolegica, sutkinja u bolnici je bila na pretragama i sinoć je puštena kući.

“Kad smo saznali što se desilo s ljudima, ne znam, šokiralo nas je puno”, kazao je Rajko Štefančić, član tima iz Slovenije.

Poljski tim otišao je kući, vozač je još u Hrvatskoj, policija ga je ispitala. Jurilica koju je vozio i danas je na Grobniku, a takvi auti imaju telemetrijske uređaje koji bilježe sve podatke. Sutra bi se moglo znati više o uzroku nesreće.

“Nesretno je udario u barijeru iza koje je baš stajao sudac”, kazao je Pavel Galler, član tima iz Češke.

Utrka je odmah prekinuta, a sve današnje su otkazane. 280 vozača iz 15 zemalja natjecanje je trebalo pamtiti kao dosad najbrojnije na Grobniku. Nažalost, pamtit će se po tome da je prvi put u povijesti staze život izgubio sudac, izvještava Maja Brkljača za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari