Bježao policiji od Podmurvica do Zameta s 3,81 promila alkohola u krvi!

Foto. Ilustracija (Riječanin)

Nakon što je zaustavljen najprije je odbio provjeru alkoholiziranosti!

Tijekom jučerašnjeg dana te noćas, policija je na cestama Policijske uprave primorsko-goranske zatekla više vozača koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola te na taj način ugrožavali svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Tako se noćas, iza ponoći na području Podmurvica u Rijeci vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka nije zaustavio na svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje već je nastavio vožnju u pravcu Zameta.

Nakon što je zaustavljen utvrđeno je kako se radi o 45-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je iako u vidno alkoholiziranom stanju najprije odbio provjeru alkoholiziranosti.

Priveden je u službene prostorije policije, gdje je pristao na provjeru te mu je izmjereno 3,81 g/kg alkohola u krvi. Zadržan je u policiji do prestanka djelovanja alkohola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uhvaćen i “ponavljač”!

Temeljem odredbi istog Zakona sankcioniran je i 41-godišnji vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka koji je jučer oko podne zatečen na području Triblja.

Utvrđeno mu je više prekršaja u prometu, i to: vožnja pod utjecajem alkohola od 0,70 g/kg, upravljanje vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, nekorištenje sigurnosnog pojasa i istek važenja vozačke dozvole. Inače, riječ je o vozaču koji je dosad u više navrata zatečen u počinjenju prometnih prekršaja te je uhićen i istog dana doveden na mjerodavni prekršajni sud.

I Šveđani piju dok voze…

Sinoć, oko 23 sata državljanin Švedske, starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka krećući se od Sv. Kuzma prema Vežici u Rijeci.

Dolaskom u Ulicu Brig udario je parkirano osobno vozilo, koje je potom udarilo u metalni stup prometnog znaka. Nakon toga nije se zaustavio već je nastavljajući vožnju udario u još jedno parkirano osobno vozilo, koje je zatim udarilo u drugo parkirano osobno vozilo. Ovom vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 1,74 g/kg te je zadržan u službenim prostorijama policije.

I nisu jedini…

Osim spomenutih vozača, policija je jučer oko 11.20 sati u prometu na području Turnića u Rijeci zatekla 54-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim vozilom na kojem su bile probne pločice, upravljao pri koncentraciji alkohola od 0,74 g/kg. Također je utvrđeno da u vozilu bez valjanih odobrenja prevozi oko 300 kilograma prehrambenih proizvoda (med, ulje i drugo) te je o tome obaviještena nadležna služba.

Istog dana, oko 16,20 sati na području Vrbovskog zaustavljen je 45-godišnji vozač teretnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka kod kojeg je pronađeno nekoliko grama marihuane.

I ovom prilikom iz policije upozoravaju vozače da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa, posebice kada je u pitanju vožnja pod utjecajem alkohola te pridržavanje propisanih ograničenja brzine kretanja vozila, što su i najčešći uzroci prometnih nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari