NESREĆA KOD VELIKE GORICE

BMW-om se prevrnuo na krov i zabio u drvo: Vozač teško ozlijeđen, vatrogasci ga izvlačili iz automobila

Foto: JVP Velika Gorica

Vozaču je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb

Kod Velike Gorice se jučer dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac (44) je upravljao osobnim automobilom marke BMW na državnoj cesti D31 između Male Bune i Velike Gorice kada je dolaskom do 5. kilometra, u lijevom zavoju, izgubio nadzor nad vozilom.

Foto: JVP Velika Gorica

Kako javlja PU zagrebačka, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste te je u bočnom zanošenju sletio na meki teren sa zapadne strane kolnika, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov te naletjelo na stablo.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Vatrogasci omogućili zbrinjavanje u roku ‘zlatnog sata’

O događaju su izvijestili i vatrogasci Javne vatrogasne postaje Velika Gorica.

“Danas smo odradili intervenciju spašavanja osobe prikliještene u vozilu. Osoba je bila teže ozlijeđena i prikliještena u vozilu nakon izlijetanja vozila s kolnika nedaleko od groblja u Kušancu”, rekli su iz JVP-a. Vatrogasci su hidrauličkim alatom omogućili prilaz hitnoj medicinskoj službi do ozlijeđene osobe.

“Ovdje je važno istaknuti značaj brzine i spremnosti vatrogasaca i HMS u cilju ostvarenja bolničkog zbrinjavanja ozlijeđene/ozlijeđenih osoba u vremenu “zlatnog sata”. Ovim nazivom se kolokvijalno obilježava vrijeme u kojem je veća mogućnost preživljavanja stradalih osoba u prometnim nesrećama jer bivaju predane u bolnički tretman u roku od sat vremena”, istaknuli su, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari